Biscotti
Egzotik Forumları

Hayatın içinden...

Giriş yap

Şifremi unuttum



Anket

Egzotik Forum'dan MemNun Musunuz?

Biscotti I_vote_lcap96%Biscotti I_vote_rcap 96% [ 915 ]
Biscotti I_vote_lcap1%Biscotti I_vote_rcap 1% [ 7 ]
Biscotti I_vote_lcap1%Biscotti I_vote_rcap 1% [ 6 ]
Biscotti I_vote_lcap3%Biscotti I_vote_rcap 3% [ 24 ]

Toplam Oylar : 952


Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

Biscotti

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1Biscotti Empty Biscotti Cuma 13 Mart - 7:32:10

Yazar : EgzotikForum


-
-

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

MALZEMELER


  • 3 adet orta boy yumurta

  • 3/4 su bardağı toz şeker

  • 3 yemek kaşığı tereyağı

  • 1/2 su bardağı badem (irice kıyılmış, kabuksuz)

  • 1/2 su bardağı kurutulmuş karışık meyve parçaları

  • 3 su bardağı un

  • 1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu

  • 1/2 çay kaşığı tuz

  • 1 adet rendelenmiş orta boy portakal kabuğu


Üzeri için: 


  • 1 adet yumurta sarısı

  • 1/4 su bardağı toz şeker




NASIL YAPILIR?


  • Fırını önceden 170 derecede ısıtın. Biscotti'yi vakit kaybetmeden sıcak fırına yerleştirmek gerek. Un, kabartma tozu ve tuzu ayrı bir kaba eleyerek bekletin.

  • Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ve toz şekeri derin bir karıştırma kabında krema halini alana kadar mikser yardımıyla karıştırın.

  • Tereyağlı toz şeker karışımına yumurtaları teker teker ekleyip karıştırma işlemini sürdürün. Rendelenmiş portakal kabuğunu katın. Arzuya göre kullanacaksanız vanilyayı bu aşamada ekleyin.

  • Unlu karışımı ekledikten sonra biscotti karışımını tahta bir kaşık ya da spatula yardımıyla kıvam alana kadar karıştırın.

  • Badem kırıkları ve kurutulmuş karışık meyve parçalarını ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün.

  • Hazırladığınız hamuru mutfak tezgahına aldıktan sonra hafifçe unlanmış bir zemin üzerinde yaklaşık 5-6 cm. eninde, üzeri hafif basık iki adet uzun rulo hazırlayın.

  • Ruloları, yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı serip toz şeker serpiştirin.

  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika kadar pişirin. İlk pişirme işlemi sonrasında fırından çıkardığınız ve oda ısısında kısa süre beklettiğiniz ruloları keskin bir bıçak yardımıyla verev şeklinde dilimleyin.

  • Dilimlenen biscottileri altı boş bir ızgara teli üzerine dizdikten sonra önceden ısıtılmış 150-160 derece fırında 20 dakika daha pişirerek kurutun.

  • Kapağı kapalı, vakumlu bir kavanozda uzun süre ilk tazeliğini koruyacak şekilde kahve eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.

https://www.egzotikforum.com

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz