Güveç
Egzotik Forumları

Hayatın içinden...

Giriş yap

Şifremi unuttum



Anket

Egzotik Forum'dan MemNun Musunuz?

Güveç I_vote_lcap96%Güveç I_vote_rcap 96% [ 915 ]
Güveç I_vote_lcap1%Güveç I_vote_rcap 1% [ 7 ]
Güveç I_vote_lcap1%Güveç I_vote_rcap 1% [ 6 ]
Güveç I_vote_lcap3%Güveç I_vote_rcap 3% [ 24 ]

Toplam Oylar : 952


Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

Güveç

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1Güveç Empty Güveç Salı 3 Şub. - 22:52:36

Yazar : EgzotikForum


-
-

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

MALZEMELER


  • 600 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 100 gram kuyruk yağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 gram arpacık soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 6 adet küçük boy taze patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 3 dal taze kekik (arzuya göre)
  • 1 dal biberiye (arzuya göre)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

[size]


NASIL YAPILIR?

[/size]

  • Güvecin yapımına başlamak için kuyruk yağını küçük parçalar halinde doğrayın. Arpacık soğan ve sarımsakların kabuklarını soyduktan sonra bütün halde bırakın.
  • Kabuklarını soyduğunuz havuçları, ince halkalar halinde doğrayın. Taze patateslerin kabuklarını fırçaladıktan sonra bol suda yıkayın. Eğer küçük boy taze patates kullanıyorsanız her birini kabuklarını soymadan iki eşit parçaya kesin.
  • Ocak üzerine aldığınız büyük boy toprak güveci, kısık ateşte ısıtmaya başlayın.
  • Küçük parçalar halinde doğradığınız kuyruk yağını güveç kabına alın. Zeytinyağı ilavesiyle eriyene kadar karıştırın.
  • Kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini katıp, kavurmaya başlayın. Arpacık soğan ve sarımsakları güveç kabına alıp, karıştırın.
  • Etler renk almaya başladığında dilimlenmiş havuçları katın. Biber ve domates salçasını ekleyip sebzelerle birlikte karıştırın.
  • Son olarak taze patatesleri güvece ekleyin, karıştırmayın. Hoş bir tat vermesi adına ayıkladığınız biberiye ve taze kekiği katın. Tuz ve taze çekilmiş tane karabiber, sıcak suyu ilave edin.
  • Üzerini yağlı kağıtla hava almayacak şekilde kapladıktan sonra güveç tenceresinin kapağını kapatın. Kısık ateşte pişirerek kaynamaya bırakın.
  • Kaynamaya başlayan güveci, kapağı kapalı olarak önceden ısıtılmış 200 derece fırına yerleştirin. Yaklaşık 80-90 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan sıcak güveci, bir nihale üzerine alın. Kapağını açtıktan sonra ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin. Sonrasında servis tabaklarına aldığınız güveci, sevdiklerinizle paylaşın.


https://www.egzotikforum.com

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz