Tuzda Balık
Egzotik Forumları

Hayatın içinden...

Giriş yap

Şifremi unuttum



Anket

Egzotik Forum'dan MemNun Musunuz?

Tuzda Balık I_vote_lcap96%Tuzda Balık I_vote_rcap 96% [ 915 ]
Tuzda Balık I_vote_lcap1%Tuzda Balık I_vote_rcap 1% [ 7 ]
Tuzda Balık I_vote_lcap1%Tuzda Balık I_vote_rcap 1% [ 6 ]
Tuzda Balık I_vote_lcap3%Tuzda Balık I_vote_rcap 3% [ 24 ]

Toplam Oylar : 952


Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

Tuzda Balık

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1Tuzda Balık Empty Tuzda Balık Salı 3 Şub. - 22:52:16

Yazar : EgzotikForum


-
-

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

MALZEMELER


  • 2 kilogram deniz levreği
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 1/2 tatlı kaşığı kişniş tohumu
  • 1 adet orta boy limon
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1/4 demet maydanoz
  • 800 gram ince tuz
  • 3 adet yumurta beyazı (1 çay kaşığı tuzla çırpılacak)

[size]


NASIL YAPILIR?

[/size]

  • Yumurta beyazlarını derin bir kaseye alın. Yumurta sarılarının beyazlarına bir parça bile karışmamış olmasına dikkat edin.
  • Tuz ilavesiyle koyu ve sert bir kıvam alana kadar yumurta beyazlarını bir mikser yardımıyla çırpın.
  • Yumurta beyazları kıvam aldığında tuzu azar azar ekleyip bir spatula yardımıyla karıştırın. Balığı kendi suyunda ve nefis bir şekilde pişirecek sihirli karışım hazır.
  • Bütün balığı yıkadıktan sonra suyunu süzdürün ve kağıt havlu yardımıyla iç kısmını ve üzerini iyice kurulayın.
  • Fırın tepsisinin tabanını yağlı kağıtla kaplayın. Hazırladığınız tuz karışımından az bir miktar yağlı kağıt üzerine alın. Tuzu, balığın boyutu uzunluğunda yayın.
  • Bütün balığı ince tuz katmanı üzerine yerleştirin. İç kısmına yıkayıp kuruladığınız maydanozları, defne yaprağı, tane karabiber, kişniş tohumu ve ince dilimlenmiş limon dilimlerini yerleştirin.
  • Kalan tuz karışımıyla balığın üzerini ve çevresini elinizle sıkıca bastırarak boşluk kalmayacak şekilde kaplayın. Tuz katı kalın olmalı, balık bir tuz tepesinin altında kalmalı.
  • Arzuya göre üzerine limon dilimleri yerleştirdikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40-45 dakika kadar pişirin.
  • Pişirme süresi tamamlandığında tuz katmanı hafif bir renk almış ve sertleşmiş olmalı. Fırından aldığınız balığın kabuğunu bıçağa bir et döveceği yardımıyla hafif hafif vurarak kırın. Böylelikle balığın üzerini kaplayan tuz katını tek parça halinde çıkartın.
  • Üst ve yan kısımlarında kalan tuz parçalarını ayrı bir kenara alın. Deri kısmını kaldırdığınız balığın kendi suyunda pişen beyaz etini bir kaşık yardımıyla servis tabaklarına çıkartın. Sağlıkla ve lezzetinden ödün vermeden pişirdiğiniz balığı sevdiklerinizle paylaşın.

https://www.egzotikforum.com

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz