Mandalina Tatlısı
Egzotik Forumları

Hayatın içinden...

Giriş yap

Şifremi unuttum



Anket

Egzotik Forum'dan MemNun Musunuz?

Mandalina Tatlısı I_vote_lcap96%Mandalina Tatlısı I_vote_rcap 96% [ 915 ]
Mandalina Tatlısı I_vote_lcap1%Mandalina Tatlısı I_vote_rcap 1% [ 7 ]
Mandalina Tatlısı I_vote_lcap1%Mandalina Tatlısı I_vote_rcap 1% [ 6 ]
Mandalina Tatlısı I_vote_lcap3%Mandalina Tatlısı I_vote_rcap 3% [ 24 ]

Toplam Oylar : 952


Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

Mandalina Tatlısı

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1Mandalina Tatlısı Empty Mandalina Tatlısı Salı 3 Şub. - 22:51:48

Yazar : EgzotikForum


-
-

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

MALZEMELER


  • 500 gram ince kabuklu, sulu ve çekirdeksiz mandalina

  • 450 gram toz şeker

  • 500 ml. su

  • 1/2 adet taze sıkılmış limon suyu




NASIL YAPILIR?


  • Bol suda yıkadığınız mandalinaların kurulayın. Tırtıklı bir bıçakla üzerlerinden hafif bir şekilde geçin. Kabukların yüzde yirmisini rendeyle alın.

  • Kürdanla dörder yerinden deldiğiniz mandalinaları, su dolu bir kapta bir gün bekletin. Mandalinaların suyunu sık sık değiştirin.

  • Bir gün boyunca bekleyen mandalinaları, soğuk suya alıp 15 dakika kısık ateşte kaynatın.

  • İlk pişirme suyunu döküp, mandalinaların üzerine tekrar soğuk su ekleyin. Kısık ateşte yeniden 15 dakika kaynatın.

  • Kaynama işlemlerinin ardından soğuk suda bekleterek soğuttuğunuz mandalinaları, yatay olarak iki eşit parçaya kesin.

  • Kabuk kısımları altta kalacak şekilde mandalinaları bir tavaya dizin.

  • Toz şeker, su ve taze sıkılmış limon suyunu ayrı bir kapta karıştırdıktan sonra mandalinaların üzerine gezdirin.

  • Tatlıyı, orta ateşte 30 dakika kadar pişirin. Şerbeti sulu kalan tatlıyı, pişirme süresi tamamlandıktan sonra ocaktan alın.

  • Arzuya göre kaymak ya da kaymaklı dondurma eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.


https://www.egzotikforum.com

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz