Rainbow (Gökkuşağı) Kek
Egzotik Forumları

Hayatın içinden...

Giriş yap

Şifremi unuttum



Anket

Egzotik Forum'dan MemNun Musunuz?

Rainbow (Gökkuşağı) Kek I_vote_lcap96%Rainbow (Gökkuşağı) Kek I_vote_rcap 96% [ 915 ]
Rainbow (Gökkuşağı) Kek I_vote_lcap1%Rainbow (Gökkuşağı) Kek I_vote_rcap 1% [ 7 ]
Rainbow (Gökkuşağı) Kek I_vote_lcap1%Rainbow (Gökkuşağı) Kek I_vote_rcap 1% [ 6 ]
Rainbow (Gökkuşağı) Kek I_vote_lcap3%Rainbow (Gökkuşağı) Kek I_vote_rcap 3% [ 24 ]

Toplam Oylar : 952


Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

Rainbow (Gökkuşağı) Kek

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1Rainbow (Gökkuşağı) Kek Empty Rainbow (Gökkuşağı) Kek Salı 3 Şub. - 22:43:26

Yazar : EgzotikForum


-
-

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

MALZEMELER


  • 12 adet yumurta

  • 1 su bardağı pudra şekeri

  • 1 su bardağı toz şeker (olabildiğince ince taneli)

  • 2,5 su bardağı un

  • 1/2 su bardağı mısır nişastası

  • 1/2 çay bardağı ılık su


Kek tabanlarına renk vermesi için: 


  • 1/2 çay kaşığı mor gıda boyası

  • 1/2 çay kaşığı mavi gıda boyası

  • 1/2 çay kaşığı yeşil gıda boyası

  • 1/2 çay kaşığı sarı gıda boyası

  • 1/2 çay kaşığı turuncu gıda boyası

  • 1/2 çay kaşığı kırmızı gıda boyası


Kek tabanlarını ıslatmak için: 


  • 3/4 su bardağı muzlu süt


Kreması için: 


  • 300 gram krema

  • 200 gram mascarpone peyniri

  • 3 damla limon suyu


Süslemesi için: 


  • 2 yemek kaşığı renkli dekor şekeri




NASIL YAPILIR?


  • Yumurta beyazları ve sarılarını ayrı ayrı kaplara dikkatli bir şekilde ayırın.

  • Yumurta beyazlarını mikser yardımıyla, hızlı devirde katı bir kıvam alana kadar karıştırın.

  • Toz şekeri yumurta sarılarına katıp şeker taneleri tamamen eriyene kadar karıştırma işlemini sürdürün.

  • Soğuya yakın ılık suyu bu aşamada yumurta sarılarına ekleyin. Elenmiş un ve mısır nişastasını katın.

  • Çırpma işlemine pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar devam edin.

  • Hazırlanan kek harcını, çırpılmış yumurta aklarına katın. Bir spatula yardımıyla yukarıdan aşağıya hafif bir şekilde karıştırın. Yumurta aklarını öldürmemeniz önemli.

  • Küçük kaplarda altı eşit parçaya ayırdığınız pandispanya hamurunu, farklı gıda boyalarıyla hafif bir şekilde karıştırarak sarı, kırmızı, turuncu, yeşil, mavi ve mor renklerde kek harçları hazırlayın.

  • Hazırladığınız renkli kek harçlarını sırasıyla yağlı kağıtla kaplanmış kelepçeli kek kalıbına alarak önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15'er dakika pişirin.

  • İnce kek tabanları piştikçe dinlenmesi için bir kenara alarak soğutun ve diğer harcı kelepçeli kek kalıbına alarak fırında pişirin.

  • Kekin kreması için; kremayı derin bir karıştırma kabında köpürene kadar çırpın. Koyu kıvamlı bir mascarpone peyniri ve sertleşmesi için limon suyu kattığınız krema karışımını mikserle 5 dakika daha çırptıktan sonra buzdolabına kaldırın.

  • Tamamı pişen ve dinlenen renkli pandispanyaların kenar kısımlarını yuvarlak bir kalıp yardımıyla eşitledikten sonra bir kenara alın.

  • Mor pandispanya katını servis tabağının tabanına yerleştirin. Keki muzlu sütle ıslattıktan sonra buzdolabında soğuttuğunuz kremadan üzerine sürün.

  • Sırasıyla; mavi, yeşil, sarı, turuncu ve kırmızı kek katlarını muzlu sütle ıslatıp kremayla kapladıktan sonra üst üste yerleştirin.

  • Kalan kremayla pastanın üzerini ve kenar kısımlarını sıvadıktan sonra üzerine renkli dekor şekerleri serpiştirin.

  • Buzdolabında soğuttuğunuz keki, dilimledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.

https://www.egzotikforum.com

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz