Kurban Bayramında Et Tüketimine Dikkat!
Egzotik Forumları

Hayatın içinden...

Giriş yap

Şifremi unuttum



Anket

Egzotik Forum'dan MemNun Musunuz?

Kurban Bayramında Et Tüketimine Dikkat! I_vote_lcap96%Kurban Bayramında Et Tüketimine Dikkat! I_vote_rcap 96% [ 915 ]
Kurban Bayramında Et Tüketimine Dikkat! I_vote_lcap1%Kurban Bayramında Et Tüketimine Dikkat! I_vote_rcap 1% [ 7 ]
Kurban Bayramında Et Tüketimine Dikkat! I_vote_lcap1%Kurban Bayramında Et Tüketimine Dikkat! I_vote_rcap 1% [ 6 ]
Kurban Bayramında Et Tüketimine Dikkat! I_vote_lcap3%Kurban Bayramında Et Tüketimine Dikkat! I_vote_rcap 3% [ 24 ]

Toplam Oylar : 952


Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

Kurban Bayramında Et Tüketimine Dikkat!

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1Kurban Bayramında Et Tüketimine Dikkat! Empty Kurban Bayramında Et Tüketimine Dikkat! Çarş. 22 Tem. - 22:44:37

Yazar : EgzotikForum


-
-

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Kurban Bayramında Et Tüketimine Dikkat!
Kurban
Bayramının gelmesiyle birlikte sindirimi en zor besinlerden biri olan
etin tüketimi artacaktır. Özellikle yağlı etlerin, kolesterol ve doymuş
yağ oranı yüksek olduğu için yüksek tansiyonu,şeker hastalığı ve
kalp/damar hastalığı bulunan kişilerin Kurban Bayram’da az yağlı veya
yağsız etleri tercih etmeleri ve tüketimde aşırıya kaçmamaları
sağlıklıkları açısından uygun olacaktır.

Kronik hastalıkları olan ve risk grubunda bulunan kişiler için kurban
bayramı tehlikeli olabilmektedir. Kalp/Koroner arter hastaları, şeker
hastaları,tansiyon hastaları ve böbrek hastaları risk altındadır.

Fazla Et Yenmesinin Zararları nelerdir?

Etin içeriğinde; doymuş yağları bulundurması sebebi ile aşırı
miktarlarda tüketilmesi kan yağlarının yükselmesine bağlı olarak Kalp
ve Damar hastalıklarına sebep olabilir.

Fazla tüketim sonucunda kan basıncı artacağından dolayı tansiyon yüklenmesi gerçekleşebilir.

Et, sindirimi zor olan bir besin öğesidir. Bu nedenle de aşırı
miktarlarda et tüketimi sindirimi güçleştireceğinden mide problemi olan
kişilerin aşırı miktarlarda et tüketmesi sakıncalıdır

Etin kavurma ve kızartma yöntemi ile pişirilerek yenilmesi mide asidini
arttırarak kabızlık gibi rahatsızlıklara neden olacaktır.

Kırmızı et, aşırı tüketilmesi halinde vücutta fazla demir yüklenmesine
neden olacaktır. Ancak fazla demir oranı vücuttaki kalsiyumun idrarla
birlikte atılmasına neden olacaktır. Yine aşırı et tüketilmesi,
şişmanlık,insülin ve metabolizma dengesi bozulacağından diyabet
gözlenebilir.

Bu sebeplerden dolayı;

* Aşırı et tüketiminden kaçınılması,

* Et tüketimi ile birlikte sebze tüketimine ağırlık verilmesi,

* Etlerin yağlı kısımlarının tüketilmemesi ayrıca iç yağların yemeklerde kullanılmaması,

sağlıklı beslenme açısından dikkat edilmesi gereken unsurlardır.

Kurban Eti Kesildikten Ne Kadar Sonra Tüketilmelidir?

Kurban Bayramında yeni kesilmiş etlerin tüketimine dikkat edilmelidir
çünkü yeni kesilmiş etlerin sert oluşu sindirimi zorlaştıracaktır. Yeni
kesilmiş olan etlerin pişirilmesi oldukça güçtür. Bu sebeplerden dolayı
kurban eti kesildikten hemen sonra tüketilmemelidir. Etlerin
buzdolabında en az 24 saat bekletilip uygun pişirme yöntemleri
kullanılarak tüketilmesi mide ve bağırsak sağlığı için uygun olacaktır.

Ayrıca etler buzlukta birkaç hafta boyunca saklanılabilir.

Eti Uygun Pişirme Yöntemleri Nelerdir?

Etin tüketim miktarı kadar pişirme yöntemlerinin de önemi vardır.
Etlerin kızartılması ve kavurması besin öğelerinde kayıplara sebep
olabileceği gibi fazla miktarda yağ tüketilmesine ve sağlık
sorunlarının oluşmasına yol açabilmektedir. Bu sebepten dolayı etlerin
haşlama, buğulama veya ızgara şeklinde pişirildikten sonra tüketilmesi
yararlı olacaktır.

Izgarada direkt ateşe maruz ve çok pişirilerek yanma noktasına gelen
etlerde kanserojen maddeler oluşmaktadır. Oluşan bu kanserojen maddeler
vücudumuzun hücre yapısında değişikliklere neden olurlar.

Kurban Eti Nasıl Saklanmalıdır?

Kurban etleri, birer tüketimlik halinde buzdolabı poşetine konularak
kaldırılmalıdır. 0-2 santigrat derecede 3-5 gün, buzlukta birkaç hafta,
-18 derecede ise 3 ay saklanabilir. Donmuş etler buzdolabı gibi soğuk
yerlerde çözdürülmelidir. Ancak et çözdürüldükten sonra tekrar
dondurulması tehlikelidir. Çözdürme sırasında et üzerindeki mikro
organizmaların üremesine neden olacaktır. Tekrar dondurulan et üzerinde
üreyen mikro organizma miktarı artar.

https://www.egzotikforum.com

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz